Het verhaal achter bb chum en de oprichters

Ons merk

bb chum is het merk dat bekend is geworden door zijn kleurrijke limited edition overhemden. De producten zijn online te bestellen en verkrijgbaar bij een aantal met zorg geselecteerde winkels. Producten, met waanzinnige prints en/of details die per stuk genummerd zijn omdat jij iets bijzonders mag dragen en daar de complimenten voor mag ontvangen. Om dit te realiseren werken we uitsluitend met gerenommeerde fabrieken en leveranciers die een mooi kwaliteitsproduct kunnen maken, want dat is waar bb chum voor staat en waar mannen ons om waarderen. Wij besteden net dat beetje meer aandacht onze collectie, jouw als klant en aan je bestelling en bij vragen.

bb chum komt recht uit het hart van de oprichters, Peggy Benner-Haullussy en Martijn Both. Het begon met een reis…

Martijn, productontwikkelaar en trendslater in de retail en voor A-merken, deed een keer een rondgang langs de grote modesteden van de wereld en kocht in elke stad wat bijzondere shirts. Terug in Nederland kreeg hij daar zo veel positieve reacties op dat hij begreep dat hij daar iets mee moest doen. Peggy, een vriendin van zijn vrouw, en senior product manager shirts van beroep, met een carrière bij een aantal grote modeketens en modemerken, begreep precies wat de shirts extra hadden, en eenmaal de koppen bij elkaar gestoken waren de beginselen voor een nieuwe benadering snel duidelijk. Omdat beide een passie hebben voor mannenmode leek een heel nieuw merk zelfs nog de beste weg. Het gevoel en het idee waren er nu immers, en hun passie zou verder mooi de motor vormen… Inmiddels is het merk verder en wordt er meer verkocht dan alleen maar shirts. bb chum breidt de collectie uit met producten die het shirt ondersteunen, zodat de man er in één keer geweldig uit kan zien.

bb chum is de naam. Kleur, flair, finesse, service, vakmanschap en kwaliteit zijn onze pijlers. Waarbij ‘de best mogelijke prijs/kwaliteit verhouding’ leading is. Er passeert geen artikel zonder dat Peggy en Martijn ’m zelf hebben goedgekeurd. De grondgedachte, de looks en de style en de kwaliteit van bb chum worden goed bewaakt en dat merk je.

bb chum

Waar de naam vandaan komt?? BB van de founders Peggy Benner-Haullussy en Martijn Both.

Chum is maatje, vriend.

Wij zijn als merk echt een vriend voor de zelfbewuste mannen

 

De oprichters

Peggy & Martijn

bb chum de oprichters Peggy en Martijn

Peggy: “Na de Heao-CE ben ik de fashion ingerold, om er nooit meer weg te gaan. Altijd was ik senior productmanager bij grote retailketens en A-merken. Ik had steevast de shirts onder m’n hoede! Maar ja, wel steeds met de beslissingen van het management, de zogenaamde klantenprofielen, kleurkaarten en winkelruimtes in het achterhoofd… Retailers zoeken toch altijd een soort van ‘op safe’… Maar ik weet ook dat modecodes opgerekt kunnen worden, alleen moet je voor kleine groepen beginnen en een lange adem hebben. Met bb chum hoeven we niet meteen aan iedereen te verkopen, maar als er genoeg mensen zijn die net zo kijken en zien als wij, dan is dát onze markt. Waarbij ik het geeneens een ‘markt’ of ‘niche’ wil noemen, maar liever een ‘stijlopvatting’. We doen ook geen collecties, we doen kleine oplagen, steeds anders. Ik ben van de herkenning en dan wederzijds waardering – dát is wat je over de streep trekt. Waarbij het natuurlijk mijn drijfveer is mensen er op hun best uit te laten zien.”

Martijn: “Na voor diverse grote Nederlandse retailketens te hebben gewerkt en mij gericht te hebben op ontwikkeling en innovatie was het moment gekomen om mijn met eigen plannen en ideeën aan de slag te gaan. Ik probeer altijd het nieuwe te spotten en er wat omheen te bedenken, iets te combineren, mee samen te stellen en het tot een levendig en aantrekkelijk concept te maken.

Mijn droom was altijd al een eigen merk te ontwikkelen, zonder compromissen. Het gebrek aan onderscheid binnen de herenmode is al een doorn in mijn oog. Met bb chum wil en heb ik samen met Peggy bewezen dat wij kleur aan de man kunnen brengen. De verdere uitbreiding van het assortiment met producten die de shirts ondersteunen is dan ook een stap die wij met veel vertrouwen hebben gemaakt.

Ons motto

"bb chum will help you to spice up your identity & lifestyle in a vivid and dazzling colourful way!”